Dr. Szabó Ferenc andrológiai urológiai magánrendelés

Stacks Image 4_166
Millenáris Andrológiai Centrum Dr. Szabó Ferenc andrológus

TELJES KÖRŰ ANDROLÓGIAI KIVIZSGÁLÁS ÉS KEZELÉS!
Merevedési zavarok, tesztoszteron pótlás, férfi meddőség kezelése.
Hétfő: 8.30-16 Kedd:8.30-16 Csütörtök:8.30-13

RENDELÉS ÚJ HELYEN!

MILLENÁRIS EGÉSZSÉG CENTRUMBAN BUDÁN

Bejelentkezés és info:
Hétfő-Csütörtök: 9-16 Péntek 9-14-ig
Ha nem vesszük fel a telefont visszahívjuk!

Merevedési zavarok, impotencia új kezelése. Új terápiás lehetőség erektilis diszfunkció esetén. Botox kezelés merevedési zavarok esetén.

P-TOX TERÁPIA MEREVEDÉSI ZAVAROK KEZELÉSÉRE!

Hímvesszőbe adott botox(Botulinumtoxin) terápia segít elérni a megfelelő erekciót olyan esetekben amikor a gyógyszerek nem hatásosak!

Merevedési zavar kezelése

Merevedési zavarok, erectilis diszfunkció új kezelési lehetősége, mely hatékony lehet injekciós kezelésre nem reagáló eseteiben.

Miért kezdtem el foglalkozni botulinumtoxin adásával merevedési zavarok esetén?

At utóbbi években sajnos több esetben szembesültem azzal, hogy a szájon ád szedhető gyógyszerek nem mindig hatásosak, vagy az évek alatt csökken a hatásoságuk, az injekciós kezelést sok páciens nem szeretné vagy nem tudja alkalmazni, sok esetben a gyógyszereknek olyan mellékhatásai vannak, amiket sokan nehezen tolerálnak. Sokan egyáltalán nem akarnak gyógyszert szedni. Emiatt olyan lehetőségeket kell keresni amik hatásosak, minimális mellékhatásokkal járnak, biztonságosak, hosszú távon hatnak. Ez sem egy "csodaszer" a merevedési zavarokra, de egy olyan kezelési lehetőség , mely sok esetben javítja a szexuális élet minőségét, javítja az erekció erősségét és tartósságát és az egyéb regeneratív terápiák mellett egy nagyon jó kiegészítő kezelés. A kezdeti tapasztalataim nagyon biztatóak ezzel kapcsolatban.


Merevedési zavarok intracavernosus (hímvesszőbe adott) kezelése botulinumtoxinnal
Add a simple but sleek description for your section here!
merevedési zavarok kezelése PRP terápia

Amennyiben a hímvessző P-TOX (botox) kezelés érdekli kérjen időpontot konzultációra!

Talán elsőre ijesztőnek hangzik, hogy botulinum toxint adhatunk a hímvesszőbe különböző eredetű merevedési zavarok esetén, de egyre több tanulmány és vizsgálat igazolja hatásosságát. Jelenleg ez a kezelés indikáción túli kezelésnek minősül így külön elbírálás alá esik. A botox injekció biztonságosan alkalmazható a feltételek betartásával.

A kezelés során alkalmazott dózis 1%-a toxikus egészségkárosító adagnak (LD 50) 70 kg-os embernél.

A mellékhatások 1.5 % körüliek és lokálisak (hímvessző égő érzés, fájdalom néhány napig), szisztémás mellékhatást nem írtak le a tanulmányok. Jelenleg az EAU Guideline-ban az alábbi vélemény olvasható ezzel kapcsolatban:
link.
Hogyan javítja a botox az erekciót?
Első lépésben meg kell érteni, hogy hogyan jön létre az erekció. Az erekció alapvetően egy relaxációs folyamat , mely több fázisból áll.

1. A barlangos test simaizmainak ellazulásából (csökkenő véráramlási ellenállás a barlangos testben)
2. Fokozódó artériás beáramlás, a kialkuló értágulat miatt.
3.Csökkenő vénás elfolyás a vénák összenyomódása miatt.


1. Kezdeti fázis: a hímvessző barlangos testjei hosszabodnak, a barlangos testekben állandó nyomás van a csökkent barlangos test ellenállás miatt.

2. Merevedési fázis: fokozódik a duzzadás és a keménység, nő az artériás vér áramlás, nő a barlangos testekben a nyomás.

3. Erekció fázisa: Teljes merevedés alakul ki, a barlanagos testben a nyomás a szisztólés vérnyomás alatt 10-20 Hgmm-el stabilizálódik, a hímvesszőben lévő vér mennyisége nem változik, a csökkenő artériás beáramlás miatt.

4. A teljes merevség fázisa: teljes duzzadás és merevség, a barlangos testben a nyomás meghaladja a szisztólés vérnyomást, csak minimális artériás beáramlás van, vénás elfolyás nincs.

A botox injekció tartósan gátolja az idegvégződésekben az ingerület így a barlangos test sima izomzata relaxált állapotba kerül, ugyanúgy mintha paraszimpatikus hatás lenne.
Van tudományos háttere ennek a kezelésnek?
Igen van, több tanulmány is készült ezzel kapcsolatban:

Intra-Cavernosal Injection of Botulinum Toxin in the Treatment of Erectile Dysfunction: a Systematic Review and Meta-Analysis.
Abou Zahr R, Bou Kheir G, Mjaess G, Jabbour T, Chalhoub K, Diamand R, Roumeguère T.
Urology. 2022 Dec;170:5-13. doi: 10.1016/j.urology.2022.08.039. Epub 2022 Sep 15.
PMID: 36115427 Review.

Application of Botulinum Neurotoxin in Male Sexual Dysfunction: Where Are We Now?
Reddy AG, Dick BP, Natale C, Akula KP, Yousif A, Hellstrom WJG.
Sex Med Rev. 2021 Apr;9(2):320-330. doi: 10.1016/j.sxmr.2020.05.004. Epub 2020 Jul 5.

Safety and Effectiveness of Repeated Botulinum Toxin A Intracavernosal Injections in Men with Erectile Dysfunction Unresponsive to Approved Pharmacological Treatments: Real-World Observational Data.
Giuliano F, Denys P, Joussain C.
Toxins (Basel). 2023 Jun 5;15(6):382. doi: 10.3390/toxins15060382.

Safety and efficacy of botulinum neurotoxin in the treatment of erectile dysfunction refractory to phosphodiesterase inhibitors: Results of a randomized controlled trial.
Abdelrahman IFS, Raheem AA, Elkhiat Y, Aburahma AA, Abdel-Raheem T, Ghanem H.
Andrology. 2022 Feb;10(2):254-261. doi: 10.1111/andr.13104. Epub 2021 Oct 7.
PMID: 34618409 Free article. Clinical Trial.
Kiknél, milyen esetekben alkalmazható ez a kezelés?
A pénisz botox injekció elméletileg bármely férfi merevedési funkcióját javíthatja.

Súlyos ED esetén segíthet olyan férfiaknak, akik nem reagálnak az intracevrnosus hímvesszőbe adott injekció maximális dózisára, vagy nem hajlandóak kipróbálni a péniszinjekciókat. Ezeknek a férfiaknak egyébként péniszprotézisre lenne szükségük.

Mérsékelt ED-ben segíthet azoknak a férfiaknak, akik nem reagálnak megfelelően az orális gyógyszerekre (pl.tadalafil, sildenafil, avanafil) és nem szeretnének hímvesszőbe injekciót adni

Enyhe ED-ben segíthet a férfiaknak, hogy jobb erekciót kapjanak a természetes szexuális izgalmon kívül más beavatkozás nélkül.

Mennyire hatásos ez a kezelés?
A péniszbotox injekciók viszonylag új kezelésnek számítanak. Az eddigi legnagyobb vizsgálatban, amely 123 férfit foglalt magában, a klinikailag szignifikáns válaszarány attól függött, hogy mennyire súlyos volt a férfi ED a kezelés előtt.

Az enyhe ED-vel rendelkező férfiaknál 90%-ban klinikailag jelentős javulás következett be körülbelül egy hónap alatt.

A mérsékelt ED-vel rendelkező férfiaknál 50%-nak volt klinikailag jelentős javulás körülbelül egy hónap alatt.

A súlyos ED-ben szenvedő férfiaknál 33,3%-nak volt klinikailag jelentős javulás körülbelül egy hónap alatt.

Hány kezelésre van szükség?
Csak egy kezelésre van szükség. A hatás 4-6 hónapig tart.

A Botox azonban nem bénítja meg tartósan a pénisz simaizomzatát. Valószínű, hogy különösen a közepes vagy súlyos merevedési zavarban szenvedő férfiak esetében további kezelésekre lehet szükség a hatékonyság fenntartásához.
A hímvesszőbe adott botox injekció biztonságos?
Szerencsére a pénisz botox injekciók rendkívül biztonságosak. Az elméleti aggályok a péniszre magára (például krónikus merevedés) vagy a szervezetre (a test többi részére) gyakorolt hatásokkal kapcsolatosak.

Az eddigi legnagyobb vizsgálatban részt vevő 123 beteg közül egyetlen egynek sem volt negatív hatása a péniszre, és egyáltalán nem volt szisztémás mellékhatása.
A hímvesszőbe adott botox injekció fájdalmas beavatkozás?
Az injekció beadása nem fájdalmas nagyon enyhe kellemetlen érzéssel jár. Mindkét barlangos testbe 1-1 ml injekciót adunk. Az injekció adása után a hímvesszőt tövét 20 percre leszorítjuk. Maximális hatás 2 hét alatt alakul ki.
Hogyan jelentkezhetek ilyen kezelésre?
Első alkalommal konzultáció történik!
Eddigi kezelések áttekintése!
Szükséges off label (indikáción túli) gyógyszer engedély kitöltése!
Amennyiben minden tekintetben alkalmas a kezelésre arra második konzultáció során kerülhet sor.
Időpontot a fenti telefonon ill online kérhet.
Tekintettel arra, hogy a botox injekció nem olcsó készítmény és viszonylag nagy dózisra van szükség így a kezelés nem tartozik az olcsó beavatkozásokhoz. (Kezdőlap/árak menüpont alatt tájékozódhat az árakról).

A hímvesszőbe intracavernosusan adott botuliunumtoxin erektilis diszfunkció esetén képes a cavernosus sima izmokat relaxálni és az ereket tágítani. Hatása tartós k.b. 6 hónapig tart. Sikeressége a gyógyszeres és injekciós kezelésekre nem reagáló esetekben k.b. 40-90%-os (a súlyos esetekben kisebb a sikeresség aránya).

Merevedési zavar botox injekció

A botulinumtoxin előnyei a merevedési zavarok kezelésében:


Lehetővé teheti a szexuális aktivitást további terápiák nélkül.
A botulinutoxin más ED terápiákkal együtt használható.
A botulinumtoxin hatása több hónapig tarthat
Gyors és gyakorlatilag fájdalommentes eljárás.
Fokozza a spontaneitást a szexben.
A botulinumtoxin használata az urológiában nem újkeletű dolog, jelenleg neurogen ill. egyéb hólyagműködési zavarokban lokálisan a hólyagfalba injektálják.
A herefájdalmakban gyógyszeres kezelésre nem reagáló esetekben szintén jól alkalmazható, a herevezeték mellé adva tartós fájdalomcsillapítás érhető el.
Kísérletek folynak korai magömlés és péniszgörbület kezelésére is.
Soft glans szindrómában is megfontolandó lehet az alkalmazása ebben az esetben erekciókor a glans nem telítődik fel vérrel megfelelő mértékben.
A plasztika sebészek által alkalmazott ún. Scrotox terápiáról se feledkezzünk meg.
A botulinum neurotoxin (BoNT) az egyik leghatásosabb toxin, amelyet az ember ismer. A Clostridium botulinum, egy anaerob spóraképző, gram-pozitív baktérium termeli.

A BoNT izomlazító képességét az elmúlt négy évtizedben számos harántcsíkolt és simaizom-betegség kezelésére használták az esztétikai gyógyászatban való széles körű alkalmazása mellett. A közelmúltban a kutatók azt vizsgálták, hogy a BoNT izomlazító képessége felhasználható-e a corpora cavernosa-ban a pénisz erekciójának fokozására, így bevezetve azt a merevedési zavarok (ED) lehetséges új kezelési vonalába.
A BoNT-nek a paraszimpatikus és kolinerg neuronokból történő acetilkolin felszabadulást gátló hatása jól ismert. Arra is vannak bizonyítékok, hogy a BoNT gátolhatja a noradrenalin, a dopamin, a glicin és a γ-aminobutirát működését. Ezekre a további neurotranszmitterekre gyakorolt hatás gyakran kevésbé mélyreható, mint az acetilkolinra, és dózis- és helyspecifikus. A BoNT-t prosztata simaizomzatának relaxációjára használták az alsó húgyúti tünetek kezelésében. Azt is megállapították, hogy gátolja a noradrenalin felaszabadulását. A BoNT-A hatásának időtartama a harántcsíkolt izomzatban nagyjából 2-3 hónap; a simaizomzatban azonban a hatásai feltehetően tovább tartanak.
A BoNT-A a leggyakrabban használt szerotípus orvosi alkalmazásban, és elsőként kapta meg az engedélyt orvosi felhasználásra. Több kereskedelmi forgalomban kapható forma létezik; a Botox (Allergan Pharmaceuticals, Parsippany, NJ, USA) a legszélesebb körben használt és a legtöbb orvosi alkalmazással rendelkező. A BoNT-A különböző formulái állnak rendelkezésre, amelyeket különböző cégek állítanak elő. Az egyes készítmények szerkezetük, hatásosságuk, időtartamuk és biztonsági profiljuk kissé eltér egymástól. A BoNT hatása helyspecifikus; helyi injekcióval (szubkután vagy intramuszkulárisan) adják be a célterületre.

Millenáris Egészség Centrum
(Millenáris Park Buda)
06-20-38-40-408
Hétfő 9-17
Kedd: 9-17
Budapest II. kerület Kis Rókus utca 17.

Hiteles andrológiai információk.
Andrológiai diagnosztika.
Teljes körű meddőségi kivizsgálás.
Andrológiai műtétek.
Merevedési zavar, korai magömlés kezelése.
Tesztoszteron hiány kezelése.

Copyright: Dr. Szabó Ferenc 2020.