Dr. Szabó Ferenc andrológiai urológiai magánrendelés

Stacks Image 27823_166

DR. SZABÓ FERENC ANDROLÓGIAI MAGÁNRENDELÉS

TELJES KÖRŰ ANDROLÓGIAI KIVIZSGÁLÁS ÉS KEZELÉS!

Andrológiai információ, diagnosztika, terápia.

HUMANCELL RENDELÉS A KELETINÉL
Kedd: 13-17 Szerda:9-16 Csütörtök:9-17
Bejelentkezés minden nap munkaidőben!
Ha nem vesszük fel a telefont hamarosan visszahívjuk!

Férfi meddőség okai és kezelése

Amennyiben spermatogram vizsgálatot szeretne hívja a 06-20-38-40-408 számot. Spermavizsgálat előtt 4-5 napos önmegtartóztatás szükséges (min.3, max.7 nap lehet!).
Mintaadás a rendelőben történik, külön helyiségben, de hozott minta vizsgálata is lehetsége. Az eredmény 1 órán belül elkészül, melyet azonnal konzultáció követhet. Spermavizsgálatról
itt olvashat, az árakat itt találja.

Férfimeddőségről abban az esetben beszélhetünk, ha 1 év rendszeres, fogamzásgátlástól mentes nemi élet esetén sem következik be kívánt terhesség.

A párok kb. 15%-a esik ebbe a kategóriába. 30%-ban férfi, 30%-ban női ok húzódik meg a háttérben, 20%-ban férfi és női ok együttesen, a maradék 20% pedig ismeretlen eredetű marad.
férfi meddőség okai

A férfimeddőség oka 40%-ban ismertelen

Férfi meddőség azon eseteiben amikor a spermium számban, mozgásban vagy spermium alakjában eltérés van, ezek az értékek alacsonyak és az ok nem igazolható, ismeretlen eredeteű meddőségről beszélünk.
Ebben az esetben az elvégezett vizsgálatokkal a férfi meddőség pontos okát nem lehet igazolni. A hormon vizsgálat, here UH, fizikális vizsgálat, különböző tenyésztéses vizsgálatok és genetikai vizsgálat is negatív. A férfi meddőség ezen eseteiben a gyógyszeres kezelések időnként sikerrel járnak. Ha nem sikerül a spermiumok számát és minőségét növelni mesterséges megtermékenyítés javasolt.

A férfimeddőség oka 20%-ban a varicokele (herevisszér tágulat)

A bal oldali herevisszér tágulat, varicokele a férfi meddőség második leggyakoribb oka. Kialakulásában több tényezőnek is szerepe van. A tág vénákban pangó vér egyészt melegíti a heréket, másrészt a kialakuló oxigén hiány miatt az oxidatív stressz fokozódik és így károsodnak a hímivarsejtek. A megoldás ezeknek a vénáknak a lekötését jelenti. Ritkán kétoldali varicokelét találunk, ebben az esetben kétoldali visszér műtét javasolt.

A férfimeddőség oka 12 %-ban a mellékhere funkció zavar

A mellékherében a hímivarsejtek egyrészt tárolódnak, érnek és transzportáldónak. A mellékhere funkciózavara gyakran motilitási problémákhoz vezet.
A régebben lezajlott gyulladások, hegesedések, műtétek miatt a hímivarsejtek nem jutnak ki a heréből, ekkor elzáródásos problémáról beszélünk. Fiataloknál leggyakrabban chlamydia trachomatis nevű baktérium okozhat ilyen gyulladást.

A férfimeddőség okai: környezeti hatások (8%)

Nagyon sok környezeti hatás érintheti a spermatogenesist. Leggyakoribb a hőhatás, gyakori forró fürdők, laptoppal ölben dolgozás (lokális hőhatás+WIFI sugárzás), szauna, foglakozásból eredő hőhatások. A különböző élelmiszerekben lévő ún. xenoösztrogének. Növényiparban használatos permetezőszerek egy része. Mozgásszegény életmód, ülőmunka is hozzájárul ezekhez a problémákhoz.

A férfimeddőség gyulladásos okok (5 %)

A különböző nemi úton terjedő betegségek a húgyutakban gyulladást okozhatnak a húgycsőben, prosztatában, ondóhólyagban, mellékherékben. A gyulladások következtében egyrészt csökken a szervek normál funkciója pl. a prosztata nem termel elég váladékot, elzáródások alakulhatnak ki, károsodhatnak a hímivarsejtek morfológiai és motilitási paraméterei.

A férfimeddőség egyéb okai (15%)

Heresérülések
Endokrin okok
Magömlései problémák
Fejlődési rendellenessége
k

HUMANCELL
Őssejtbank
(Keleti Pályaudvarnál)
06-20-38-40-408
SZERDA 9-16
CSÜTÜRTÖK: 9-18
(Bp., VIII ker. Fiumei út 7)
info@humancell.hu

Hiteles andrológiai információk.
Andrológiai diagnosztika.
Teljes körű meddőségi kivizsgálás.
Andrológiai műtétek.
Merevedési zavar, korai magömlés kezelése.
Tesztoszteron hiány kezelése.

Copyright: Dr. Szabó Ferenc 2020.