Dr. Szabó Ferenc andrológiai urológiai magánrendelés

Stacks Image 22530_166

DR. SZABÓ FERENC ANDROLÓGIAI MAGÁNRENDELÉS

TELJES KÖRŰ ANDROLÓGIAI KIVIZSGÁLÁS ÉS KEZELÉS!

Andrológiai információ, diagnosztika, terápia.

HUMANCELL RENDELÉS A KELETINÉL
Kedd: 13-17 Szerda:9-16 Csütörtök:9-17
Bejelentkezés minden nap munkaidőben!
Ha nem vesszük fel a telefont hamarosan visszahívjuk!

Magyaroszágon vasectomia igény esetén kérelmet kell aláírni, 1 év várakozás a törvényi előírás, 40 év feletti életkor VAGY 3 vérszerinti gyermek esetén végezhető el a műtét magyar állampolgároknál.
Csak akkor jelentkezzen műtétre ha az 1 év várakozási idővel egyetért!
Refertilizációt nem végzek!

Vasectomia(férfi művi meddővé tétel)

A művi meddővé tétel 1960-as évektől USA-ban lett népszerű mint egyfajta fogamzásgátlási módszer.
A művi meddővé tételnek többfajta műtéti módszerét alkalmazták az évek során. Jelenleg legelterjedtebb módszer az ún. non scalpel vasectomia, ez bőr metszése nélküli szúrásos technikával történő ondóvezeték kiemelést jelent.

Magyarországon jogszabályi feltételeknek kell megfelelni: 3 vér szerinti gyermek vagy 40 éves kor felett lehet elvégezni a nyilatkozat megtétele után 12 hónappal (a kérelmi nyilatkozatot 6 hónap után ismételten alá kell írni). A műtét előtt és után spermatogram vizsgálatot kell végezni.

A férfi fogamzásgátlás (vasectomia) kivitelezése


A műtét során a here felett az ondóvezeték átvágásra kerül. A műtétet követően a here spermium termelő képessége megmarad, a hímivarsejtek a műtétet követően a mellékherében elhalnak és felszívódnak. A tesztoszteron termelést változatlan marad.
A műtéti helyi érzéstelenítésben történik. Saját gyakorlatomban az u.n. non scalpel vasectomiát végzem. Ez azt jelenti, hogy a bőrt nem vágjuk, hanem egy speciális eszközzel megnyitjuk. A sebet csak ragasztjuk nem varrjuk. A bőrőn apró nyílást ejtünk előemeljük az ondóvezetéket. Műtét során kisebb gyulladás ill. vérzés nagyon ritkán előfordulhat. Komolyabb mellékhatás komplikáció nem fordul elő. A kivágott ondóvezeték részt szövettani vizsgálatra küldhetjük (nem kötelező). Az átvágott végeket lekötjük és elektrokoaguláljuk. A műtét ambulanter történik. Az operációt követően átmeneti fájdalmak miatt fájdalomcsillapítás javasolt. Munkavégzés 1-2 nap múlva már lehetséges.

A férfi fogamzásgátlás hosszú távú hatásai

Nagyon-nagyon ritkán rekanalizáció előfordulhat. A másik lehetséges szövődmény a spermium granuloma kialakulása, ez tulajdonképpen az ondóvezetékből kiszivárgó hímivarsejtek ellen kialakuló immunválasz következményeképpen létrejövő hegesedés (3%).
A műtétet követően nem nagyobb a prosztata rák előfordulása sem, több nagy esetszámú tanulmány sem igazolta egyértelműen.
Nagyon ritkán előfordulhat a here krónikus fájdalma és nehéz húzó érzése.

Refertilizáció

Élethelyzet változással felmerülhet az igény az ondóvezeték újraegyesítésére. Jelenleg ez mikrosebészeti módszerrel történik. Gyakorlott kezekben ennek sikeressége akár 80%-os is lehet (külföldi centrumokban)

Művi meddővé tétel (vasectomia) műtéti képe. A képen a fehér ondóvezeték látható, melyet átvágunk és lekötünk.

Művi meddővététel műtéti képe.

HUMANCELL
Őssejtbank
(Keleti Pályaudvarnál)
06-20-38-40-408
SZERDA 9-16
CSÜTÜRTÖK: 9-18
(Bp., VIII ker. Fiumei út 7)
info@humancell.hu

Hiteles andrológiai információk.
Andrológiai diagnosztika.
Teljes körű meddőségi kivizsgálás.
Andrológiai műtétek.
Merevedési zavar, korai magömlés kezelése.
Tesztoszteron hiány kezelése.

Copyright: Dr. Szabó Ferenc 2020.