Dr. Szabó Ferenc andrológiai urológiai magánrendelés

Stacks Image 20632_166
Millenáris Andrológiai Centrum Dr. Szabó Ferenc andrológus

TELJES KÖRŰ ANDROLÓGIAI KIVIZSGÁLÁS ÉS KEZELÉS!
Merevedési zavarok, tesztoszteron pótlás, férfi meddőség kezelése.
Hétfő: 8.30-16 Kedd:8.30-16 Csütörtök:8.30-13
Budán a Mammut II közelében a
Millenáris Egészség Centrumban.

Időpontfoglalás konzultációra, spermavizsgálatra és labor vizsgálatokra.

Online receptírás az EESZT-be ill. papír alapon olyan pácienseknek akik már voltak konzultáción.

Bejelentkezés és info:
Hétfő-Csütörtök: 9-16 Péntek 9-14-ig
Ha nem vesszük fel a telefont visszahívjuk!

Pénisz, hímvessző ultrahang, pénisz color doppler ultrahang vizsgálat


1.Mire jó ez a vizsgálat?
2.Mit lehet a hímvessző ultrahanggal vizsgálni?
3.Mit jelent a pénisz színes ultrahang vizsgálat a merevedési zavarok és hímvessző görbület kivizsgálásában?

Az utóbbi évek képalkotó vizsgálatainak fejlődése lehetővé tette a merevedési zavarok pontosabb diagnosztikáját. Megfelelő képet lehet kapni az artériás beáramlásról, érszűkületről, áramlási zavarokról. Az pénisz ultrahang vizsgálattal látni lehet a hímvesszőben lévő esetleges anatómia eltéréseket, főleg hímvessző görbület (IPP, Peyronie kór esetén).

A legnagyobb jelentősége ennek a vizsgálatnak a merevedési zavarok diagnosztikájában van. A merevedési zavarok 80%-a keringési eredetű.
A vizsgálat során a hímvesszőbe merevedést okozó injekciót adunk (Caverject 5-20 ug), az injekciók hatására fokozódik a véráramlás, fokozódik az artériás keringési áramlás.
A vizsgálat során látni lehet, hogy milyen gyors az artériás véráramlás, létrejön-e a megfelelő erekció. A mérésekkel következtetni lehet a vénás szökés lehetőségére, erre abban az esetben van gyanú ha a vég diasztólés áramlás 5 cm/s felett marad. Megfelelő artériás áramlás minimum 25 cm/s-t, de jó áramlásról 30 cm/s-os artériás áramlás esetén beszélünk.
Abban az esetben ha pénisz görbület és merevedési zavar fentáll, műtét terv esetén nagyon hasznos a további terápia és a görbület fokának megitlésében is.

Tehát a pénisz színes ultrahang (penis color doppler) vizsgálatnak- elsősorban a merevedési zavarok esetén- hímvessző artériás és vénás keringési zavarainak megítélésében van nagy jelentősége.
Pénisz színes ultrahang
Esetimertetések a hímvessző színes ultrahang vizsgálattal kapcsolatban
1. ESET idős kori merevedési zavar: 62 éves férfi évek alatt fokozatosan csökkenő erejű erekcióról számol be. Cukorbetegség és magas vérnymás betegség miatt gyógyszeres kezelés alatt áll. Pontosan szeretné tudni mi okozza merevdési zavarát. Több alkalommal használt már Viagrát ill. Levitrát, de a maximális dózisok ellenére sem teljes erejű az erekciója. A vizsgálatot 20 ug Caverject hímvesszőbe adásával végeztük, a vizsgálat során 18 cm/s-os csökkent artériás ármalást mértünk, mely artériás keringési zavarra utal.
2. ESET fiatal férfi merevedési zavar: 21 éves férfi serdülő kora óta csökkent erejű az erekciója, kivizsgálását kérte, az 15 u Caverject hímvesszőbe adása után 42 cm/s-os artériás áramlás, de magas diasztólés érték, vénás szökés lehetőségét vetette fel.A következő lépésben elvégezett cavernosogaphia vénás szökést igazolt. Jelenleg a módszertani levelek a vénás szökés műtéti megoldását nem javasolják.

Millenáris Egészség Centrum
(Millenáris Park Buda)
06-20-38-40-408
Hétfő 9-17
Kedd: 9-17
Budapest II. kerület Kis Rókus utca 17.

Hiteles andrológiai információk.
Andrológiai diagnosztika.
Teljes körű meddőségi kivizsgálás.
Andrológiai műtétek.
Merevedési zavar, korai magömlés kezelése.
Tesztoszteron hiány kezelése.

Copyright: Dr. Szabó Ferenc 2020.